« De wonderen van de industrie - machines, technieken en fabrieksprocessen uit het begin van de Industriële Revolutie | Hoofdmenu | Oplaadpalen of voetgangers? »

01 augustus 2010

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Sietz Leeflang

(1)

Op bladzijde 335 van het 100 jaar oude boek 'Farmers of Forty Centuries' van de Amerikaanse landbouwkundige en visionair F.H.King staat een door hem in 1909 op de zoutvlakten bij Tianjin gemaakte foto van een uit acht in een horizontale carrousel geplaatste kantelzeilen. Dit type windmolen, een Panémone avant la lettre, was toen al vele eeuwen in gebruik als aandrijfkracht van een kettingpomp, maar vermoedelijk hebben de uitvinders Lequesne en Lefebre met hun Panémone dat in 1884 niet geweten. We hebben het vooral aan Joseph Needham te danken dat we in het westen te weten zijn gekomen met hoeveel eeuwen de Chinezen met hun techniek, hun landbouw en hun ecologische inzichten op ons vooruit liepen, zoals op de grote Brusselse tentoonstelling "China Hemel en Aarde" in 1988, met hulp van Needham ingericht, werd aangetoond.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl