« Energie-efficiëntie maakt blind | Hoofdmenu | Bezoek de Spierkrachtcentrale in Antwerpen »

27 augustus 2017

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Harry Jeurink

(1)

De spijker op zijn kop. Ben al sinds mijn jeugd slechthorend (SH) en nu 62. Altijd al vreselijk gestoord aan de miserabele kwaliteit van het door hoortoestellen geproduceerde geluid.

Zelfs een persoonlijke uitnodiging voor diepgaand onderzoek aan een fabrikant heeft geen enkele verbetering gehad.

Iets anders geldt voor de kinbeugel die wel een goed kwaliteit leveren. Het enigste wat je daarbij goed zou kunnen gebruiken is een mobiele microfoon die het geluid dan omzet in signaal wat opgevangen kan worden door de kinbeugel.

Rob van riet

(2)

Een visvrouw die op de Vismarkt woonde in Utrecht in de jaren 40 . Dit staat mij nog steeds bij . In mijn gedachten was het een erg grote hoorn en ik moest in de hoorn schreeuwen .

h. honnest

(3)

Ik kan me voorstellen dat een combi van moderne elektronische hoortoestellen met (passieve) mechanische geluidsversterkers weleens de beste resultaten zouden kunnen geven. (Weet je toevallig of hier onderzoek naar is gedaan, Chris?)

Blijft natuurlijk dat juist het priegelig kleine van de elektronische en het onhandig en cosmetisch bezwaarlijk grote van de mechanische modellen als beperkende factoren zullen worden ervaren.

Maar ja, voor beter horen zal een mens vermoedelijk altijd wel wat over moeten hebben...

kris de decker

(4)

@ h. honnest

Dat is inderdaad ook een interessante denkpiste. Ook een externe, richtbare microfoon zou een goed resultaat kunnen opleveren. Zie ook de kinbeugel die Harry vermeldt.

Voor zover ik weet, is er geen onderzoek naar de combinatie van lowtech en hightech hoorapparaat.

Harry Jeurink

(5)

'vroeger' had men mbv een koord een kast om de nek hangen. Dat zou terug kunnen komen en via bluetooth naar het oor gezonden kunnen worden. Jammer dat ik momenteel te weinig vrije tijd heb, anders zou ik daar zeker eens naar willen kijken.

Yves Joris

(6)

Heb jarenlang een oudere scoutvriend geassisteerd die geleidelijk aan zogoed als doof werd. Zelf probeerde hij de nieuwste en duurste high-tech oorapparaatjes uit, om ze dan na enkele dagen terug in de schuif te leggen. Te onhandig, die dingen fluiten te pas en onpas... hij kon er niet mee om.

Zelf fabrikeerde ik dan maar een 'slanghoorn'-toen was het woord mij onbekend- met een trechter en een slangetje, hoeft dus niet zoveel te kosten ook. Daarmee was het redelijk goed te communiceren. Een koptelefoon om naar de tv te kijken hielp hem ook wel.

Hij is 92j geworden.

Om maar te zeggen dat ik kan beamen wat Kris hier stelt. Ik deed de test en zette oorapparaatjes op mijn eigen oren (ben niet hardhorig), dan besefte ik ook dat het dat niet is wat men er van kan verwachten.

Als het dan toch electrisch moet en redelijk degelijk, dan gewoon wat geluidsversterking (apart boxje) en via koptelefoon.

Lieven

(7)

heb onlangs (4-tal weken) een oorapparaat in gebruik aan één oor en ben daar wel tevreden over. Het is een hele verbetering (ik had 55% gehoorverlies). Ik heb gekozen voor een oplaadbaar toestel (blijkbaar nieuw op de markt en maar een beetje duurder), dus geen gedoe met batterijen verwisselen, gewoon inpluggen in de oplader voor het slapen gaan.

piet

(8)

Echt heerlijk zo'n oude man met zo'n briljante 'oortrompet'!!!

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl