« Hoeveel CO2 kunnen we uit de atmosfeer halen als we alles uit hout bouwen? | Hoofdmenu | Waterwiel uit 19de eeuw bijna twee keer zo efficiënt als moderne hydraulische centrale »

17 juli 2013

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Ed

(1)

Voor salonfietsers.

Sebastian Huydts

(2)

Waarde Kris! Wederom een interessant artikel. Ik ben er zeer van onder de indruk hoe je toch steeds weer boeiende onderwerpen oprakelt. Na een van jouw artikelen over koeling, heb ik ter plekke drie botijons gekocht, de kruiken van aardewerk (ik woon in Barcelona in de zomer), die het water heerlijk fris houden in de hitte, zonder daar een stopcontact voor nodig bij te hebben. Ik zie alweer uit naar je volgend artikel. Veel dank, Sebastian.

dfennema

(3)

Beste Kris. Een bijzondere benadering van het probleem van vervoersproblematiek en de daaraan verwante milieuzaken. Ik was er nooit opgekomen dat het ook een stukje opvoeding is waarmee de voorkeur wordt versterkt door speelgoedkeuze. Inderdaad spelen kinderen veelal met auto's als stereotype voor vervoer, wat ook zo geconditioneerd wordt als logisch middel, maar als kinderen nu met speelgoedfietsjes gaan spelen...

Christiaan

(4)

Leuk overzicht. Wel erg gericht op de 'mooie modellen', en iets minder op 'speelgoed'. Misschien kun je nog foto's van Lego en Playmobiel fietsen toevoegen. Per slot van rekening zijn dat de fietsen waar kinderen zélf mee spelen;-)

Renaat

(5)

@ dfennema,

http://deanderekrispeeters.wordpress.com/2013/07/01/verkeersopvoeding-in-de-21e-eeuw

Koen Vandewalle

(6)

Een beetje buiten het perspectief van het schaalmodel, maar wel in de richting van de opvoeding van de kinderen en het doorbreken van het rolmodel (letterlijk dan) van de auto als standaardmobiliteit: Sedert enkele vakanties kan je aan de kust naast de bekende Billekar (en de elektrische Quad's) voor kinderen ook elektrische motorfietsjes huren. Waar vroeger haast niemand het nog maar een fractie van een seconde in zijn hoofd haalde om een kinderfietsje te huren, zijn die elektrische speeltuigjes op twee wielen wel populair.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl