« Met de trein door Europa (1): Spoorkaarten en dienstregelingen | Hoofdmenu | Met de trein door Europa (3): hoe reis je goedkoper? »

11 juni 2012

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Theo van Riet

(1)

Volgens mij beschikt Nederland nog over een reisbureau gespecialiseerd in treinreizen. De "treinwinkel".... Is blijkbaar een verkoopkantoor van DB-internationaal.

Groet,
Theo

Kris De Decker

(2)

Theo: de treinwinkel hoort inderdaad bij de online boekingskantoren (zie laatste alinea). In tegenstelling tot DB-international rekent de Treinreiswinkel wel extra commissie aan: 7,50 tot 15 euro per persoon "plus eventuele reserveringskosten van touroperator".

Ik vind het ook een heel raar systeem. Je moet de precieze dag en het precieze uur van je vertrek én aankomst opgeven bij een online boeking. Zo kan je helemaal geen rekening houden met goedkopere treinen die een dag vroeger of later vertrekken, of buiten de uren die je opgeeft. Je moet ook kiezen tussen dagtrein en nachttrein, terwijl je die keuze zou moeten laten bepalen door de geldende voorwaarden die dag (sommige dagen is een dagtrein goedkoper, andere keren een nachttrein).

En de boekingsopdracht is definitief. Met andere woorden: je legt een aankoop vast alvorens je de prijs kent. Lijkt me niet zo voordelig.

http://www.treinreiswinkel.nl/online_boeken

J.Halewijn

(3)

Het boeken van internationale tickets in Italië gebeurt NIET op het station maar bij een reisbureau dat daarvoor een vergunning heeft. Deze bureaus hebben openingstijden zoals gewone winkels. Dat betekent dat zij in elk geval op zondag zijn gesloten en vaak ook op maandag. In een stad als Milaan heeft Deutschmark Bahn tegenover het station een agentschap dat elke dag open is. Deze gang van zaken kan frustrerend zijn als je in het weekend besluit met de trein vanuit Italië naar het buitenland te reizen. Vind dan maar eens een ticket.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl