« Met de trein door Europa (2): hoe boek je een internationale treinreis? | Hoofdmenu | Met de trein door Europa (4): intensief sporen met een Interrail ticket »

11 juni 2012

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Ed

(1)

Goed en leuk initiatief deze reistips. Mocht je naar Zuid-Frankrijk willen gaan en je kunt 3 maanden van te voren boeken dan is het goedkoopst een ticket naar Parijs met Thalys kost 35 euro (beperkt aantal tickets)en dan verder met de TGV naar bijvoorbeeld Avignon, Marseille of Nice kost 25 euro. Dus stap niet over in Brussel op TGV zoals NS aangeeft want dan ben je duurder uit. De TGV's in Frankrijk hebben altijd een beperkt aantal plaatsen voor 25 euro ongeacht de afstand. De prijs gaat stapsgewijs omhoog, steeds een beperkt aantal plaasten, tot volle tarief. Ik ga zelf vaak naar Avignon op en neer voor 120 euro. Streekvervoer als bus of soms speciale taxi naar plaasten waar geen bus heen gaat is in Frankrijk spotgoedkoop.

Caroline

(2)

Een andere, vrij onbekende, aanrader is de RailPlus kaart. Kost 45 euro (20 euro voor wie -26 of 60+ is), is een jaar geldig en geeft 25% korting op "normale" (i.e. geen Thalys, Eurostar,Fyra,...) Europese internationale treinen die een grens overschrijden. Vanuit België is het vooral interessant voor wie via Duitsland het land uitreist, want de kaart is niet geldig voor Frankrijk, Spanje en Portugal (bizar genoeg wel voor wie -26 of 60+ is). Richting Nederland ook nog nuttig zolang de Fyra niet opnieuw begint te rijden. Dit was voor ons vorig jaar de goedkoopste optie voor een treinvakantie naar Wit-Rusland en de Baltische staten (interrail niet geldig) via Berlijn. Gezien de vrij hoge prijs van (laat geboekte) hogesnelheidstreinen haal je de prijs van de kaart er soms al vanaf de 1ste rit weer uit.
http://www.b-europe.com/Reizen/Promoties/Kortingen/Railplus%20kaart

Anton Christiaens

(3)

De "driemaanden-regel" van Ed hierboven, geldt algemeen voor goedkope tickets: vanaf drie maanden voor vertrek komen de goedkoopste tickets in Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje (en misschien andere West-Europese landen waarvan ik het niet weet) vrij. Zo heb ik van Parijs naar Milaan voor 27 euro getreind, van Aachen naar Boedapest voor 38 euro, van Irun naar Lissabon voor 27 euro (met couchette) enzovoort. Altijd zoeken via de nationale treinbedrijven (Duitsland: www.bahn.de, Frankrijk: www.sncf.com, Spanje: www.renfe.es, ...). Online boeken is ook korter voor vertrek bijna altijd goedkoper dan aan het loket.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl