« Het geniale ontwerp van de Chinese kruiwagen | Hoofdmenu | Van passiefhuis naar passiefstad »

10 maart 2012

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

maman verte

(1)

erg knap gevonden, maar helaas een veel te kleine schaal voor de hoeveelheden die wij consumeren ;-) 3 wortels is echt niet genoeg hoor ;-)!

NvDonkeren

(2)

Hoe ga je algengroei en bacteriegroei tegen in het water dat in de verschillende bakjes?

Je zal toch regelmatig het water moeten verversen en de waterbakjes schoonmaken.

Sebastian Huydts

(3)

Schoonmaken (dat moet met een koelkast toch ook?) lijkt me in bovenstaand geval erg eenvoudig; van tijd tot tijd de bakjes met azijn of soda reinigen. How simpeler het ontwerp, hoe makkelijker het is ongewenste plantjes en beestjes weg te houden. Bovenstaande illustraties lijken me aan die eisen te voldoen, en ze staan nog mooi ook!

Maranke Spoor

(4)

Ziet er mooi uit. Lees je artikelen altijd met veel plezier. Kijk ook uit naar je artikel over kelders. Inderdaad heeft niet iedereen die. Maar het kan ook een goed geisoleerde kast zijn, bijv. ter grote van een koelkast, die onderaan lucht aanzuigt via een ca. 6m lange ondergrondse buis en aan de bovenkant een schoorsteen, (evt. met klep) gelijk sommige modellen zonnedroger... Kan je bovengronds, in je kast zonder stroom, temp van ca. 7 graden mee halen.

Lowietje

(5)

Er staat in het artikel `Vegetariërs zullen het misschien niet graag horen, maar ook fruit en groenten leven. ` Een klein zinnetje, maar ik wil toch even reageren. Hier wordt uitgegaan dat alle vegetariers geen vlees eten omdat het van een levend wezen komt. Dit is een aanname, en de schrijver van het artikel heeft waarschijnlijk geen vegetariers om hun idee hierover gevraagd. Ik ben ook vegetarier maar om heel andere redenen, en dat is omdat het 10x zoveel energie kost het te produceren en dat vind ik zonde. Het kost ook meer energie om het te verteren, en vegetariers kunnen zwaar werk langer volhouden, terwijl vleeseters beter zijn in korte krachtsprestaties.

Suspendus

(6)

Die schaaltjes aan de muur vind ik persoonlijk echt mooi en het lijkt mij ook een zeer efficiënt systeem. Ik had namelijk al gemerkt dat bv komkommers en frigo's niet altijd goed samen gingen.
Als vegetariër leg ik mijn nog levende vrienden met plezier in zo'n schaaltje. Iedereen heeft toch graag een mooi levenseinde ;)

Wies Ubags

(7)

En wat als je in de tropen woont? Ik bewaar veel fruit 'buitn' en bijv tomaten ook. Maar de rest toch meestal in de koelkast.

Ineke de Wild

(8)

Je kunt ook een koele kast maken; een soort koelkast die je bekleed met een isolatie materiaal en je laat er de koude waterleiding doorheenlopen (zigzaggend)

Vlinder

(9)

Vandaag is bij mij de koelkast uit gegaan. Als bijna volledig vegetariër*, heb ik geen koelkast nodig. Wat in de winkel niet in de koeling ligt of staat, hoeft thuis ook niet. Van de week keek in de koelkast en zag alleen goente en kaas liggen. Kaas wordt wat moeilijker, nu kan het buiten want het is koud, in de zomer ben ik van plan kleinere verpakkingen te kopen, zodat het niet lang bewaard hoeft te worden.

*eet af en toe nog kip en vis. Vlees al helemaal niet meer.

Eline

(10)

Goh vlinder kip is geen vlees?

Chenai

(11)

#2 lees het artikel nogmaals, water dagelijks verversen
#5 je hebt helemaal gelijk, iedereen heeft zijn eigen reden om vegetariër te worden/zijn. alsof vegetariërs nog niet op de hoogte waren van het feit dat groenten en fruit leeft. dat is een heel knap proces om te groeien zonder te leven
#9 bijna vegetariër is geen vegetariër ;-)
dit blijf ik ook tegen mijn vrienden zeggen
iemand die bijna bij zijn bestemming is, is er nog niet hihi
#10 touché :p

en wat betreft de bovenstaande tips in het artikel; het ziet er heel handig en logisch uit! ik ga het uitproberen! ^_^ thanks

Maaike

(12)

Prachtig!
Dit snap ik als vegetarier en (juist!) liefhebber van leven niet:
"Vegetariërs zullen het misschien niet graag horen, maar ook fruit en groenten leven."

Hond

(13)

Grappig dat Google bij dit artikel - bij mij toch - allemaal reclameboodschappen voor koelkasten genereert. Google moet nog veel leren :)

Willow

(14)

Ik ben veganist en geloof dat je eten levend hoort te zijn. Probeer maar een levende kip op te eten, ze werken echt niet mee.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl