« Links en updates -- juni 2011 | Hoofdmenu | Zonne-energie maakt oliewinning goedkoper »

25 juli 2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jan Fabry

(1)

De omkering van de tijdslijn (eerst afbreken, dan ontwerpen, dan bouwen) zorgt ervoor dat de onzekerste periode wel in het midden ligt: de bouwaanvraag. Zoals je zelf al in het artikel over Earthships aangaf zijn overheden meer te vinden voor vastgelegde processen, die op plan te beoordelen zijn.

Experimenteren kan ook beter als je er plaats voor hebt: op een bouwplekje midden in de stad heb je niet altijd de ruimte om een meter meer naar links of naar rechts te gaan als je gevonden geraamte net te groot is.

Kris De Decker

(2)

Misschien eerst beginnen met het afbreken en herontwerpen van de overheid dan :-)

In een stad zijn de uitdagingen groter dan daarbuiten, dat is zo. Maar langs de andere kant is er ook veel meer materiaal in de nabije omgeving te vinden, wat de kans op het vinden van een passend geraamte wel vergroot.

Koen Vandewalle

(3)

Het kasteel van Vianden in Luxemburg is zo'n prachtig voorbeeld. De heren van Oranje hadden het niet meer nodig, waarop het werd verkocht en grotendeels als bouwmateriaal gebruikt. Ondertussen is het wel al grotendeels met nieuwe materialen herbouwd.

Kris De Decker

(4)

Een Hummer als bouwmateriaal:
http://www.treehugger.com/files/2011/07/hummerhaus-recycled-hummer-into-housing.php

Lenke

(5)

Goeie info, geen verborgen zinnen.
Thanks.

Bruno verschaeve

(6)

FANTASTISCH artikel, dankjewel voor de inspiratie!

Hans Moerman

(7)

Ik kan mij herinneren eind veertiger jaren een bouwvakker te zien die de mortel van oude bakstenen zat af te bikken. Kennelijk om ze opnieuw te gebruiken. Dat was toen, enige jaren na de tweede wereldoorlog, vooral zinnig omdat de industrie nog niet was opgebouwd.

Kris De Decker

(8)

Ik ken zelfs iemand die daar nu mee bezig is...

Hij heeft uitgerekend dat het financieel voordelig is, rekening houdend met de prijs van de bakstenen en het uurloon dat hij normaal verdient.

Paul Hendriksen

(9)

Mooi artikel! Jammer alleen dat jullie het project van Vereniging Aardehuis in Olst over het hoofd lijken te hebben gezien. Bij dezen dan maar: www.aardehuis.nl
23 earthships bij de IJssel
Hartelijke groet
Paul Hendriksen

Jan Wessels

(10)

Gebouwen ontworpen met het oog op hergebruik bestaan al heel lang. Romneyloodsen cq. Nissenhut cq. Qounset hut, zijn bouwwerken waar helaas door de (nederlandse) overheid een soort ontmoedigingsbeleid op wordt toegepast omdat 'men' ze lelijk vind. Tijd voor een 'revival'?
Lichte maar sterke constructie, geen beton of baksteen (ingebedde energie), eenvoudig op te bouwen en af te breken en na heel veel jaren trouwe dienst nog steeds 100% recyclebaar(staal).
Uitdaging voor architecten om de voordelen te koppelen aan nieuw design. Inspiratie genoeg op Google....

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl