« Mechanische appelschiller is wonder van negentiende-eeuwse techniek | Hoofdmenu | De vergeten toekomst van de energiefiets »

29 mei 2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Veerle Messier

(1)

Hallo.

We vonden de link naar de site Lowtech via Steven Vromman. Als hobby bouwen we projecten voor energie en allerhande. Naast het veld van werk als Ingenieurs zelf maar deze zijn niet voor public domain. De hobbyzaken echter wel.

En alhoewel nog niet meteen bouwplannen, staat er al één leuk projectje op. Het is echter nog niet volledig af, het ontbrak ons even aan tijd maar het komt er. Toch kan men al een idee krijgen van een energiefiets maken. Mogelijk interesseert het u.

Er komen later nog meer projecten op en de site word aangepast. De link naar de fiets:

http://www.djay-bee.be/fiets/bike1.html

MVG Veerle Messier

Adrie Otte

(2)

Beste Kris,

Allereerst bedankt voor jouw website. Ik lees de artikelen regelmatig met veel plezier en ze geven me inspiratie.

Ik ben fanatiek thuisbrouwer en kijkend naar enkele mooie fietsmachines die ik op jouw site zag, ben ik zelf een fietsaangedreven moutpletter gaan maken.

Kijk maar eens op de pagina op mijn website: http://wittepaard.roodetoren.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=69&Itemid=21. Wellicht kun je de eerste foto ook op jouw site plaatsen als voorbeeld.

De Trap je te moutpletter doet het prima. Het gaat sneller en gemakkelijker dan malen met de hand. Voorheen maalde ik nog wel eens door een schroefboormachine te gebruiken, maar de accu was nooit krachtig genoeg voor meer dan 5 kg mout en deed het al helemaal niet bij temperaturen onder de 10 graden. Dit is de ideale oplossing.

Kris De Decker

(3)

Knap gedaan, Adrie. Ziet er heel goed uit. Helaas lukt het niet om de foto's in de reacties te plaatsen (ik dacht dat dat kon, maar niet dus).

kris de decker

(4)

Mooie energiefietsen te huur of te koop, met mechanische aandrijving: http://www.robgrip.nl/?page_id=34

p.a van duijn

(5)

ik had een idee om achter op de fiets,een dynamo met daaraan een ven van een bureau ventilator,om stroom mee op te wekken voor telefoon,of batterij,hij moet op een verhoging staan die dynamo,maar ik weet niet of dat wel hoog genoeg is om voldoende stroom op te wekken,de bedoeling is als de wind waait de ven ,en tevens de dynamo gaat draaien!en ook weet ik niet of er voldoende voltage mee kan worden gegenereerd?tevens moet er op de fiets een goede standaard zodat deze rechtop staat!

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl