« Links en updates -- maart 2011 | Hoofdmenu | Kernenergie statistisch gezien nu tot 4,5 keer minder veilig dan vorige week »

06 maart 2011

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Erik de Jong

Nadat we wisten dat spaarlampen schadelijk en led-lampen dat ook zijn, zijn wij weer teruggekeerd naar de bekende gloeilamp en halogeen-lamp en efficiëntere uitvoeringen daarvan.

Elke

Hallo, dit is al een ouder artikel en ik heb alle artikelen over LED-lampen hier bekeken. Hoe is het intussen met de nieuwste generatie LED-lampen gesteld? Bevatten deze nog steeds al bovengenoemde afvalstoffen? Baat het ecologisch-duurzaam nog steeds niet om je (gloei)lampen in huis te vervangen door LED? Ik stel deze vraag omdat er in mijn stad (Mechelen) een klimaatactie loopt om in groepsaankoop LED aan te kopen voor je huishouden en al je lampen te vervangen. Ik stel me daar vragen bij na een verhuis naar een ouder huis waar de armaturen zijn blijven hangen met nog perfect werkende gloeilampen en zelfs halogeenspots, of het echt zin heeft om die allemaal af te voeren en te vervangen. Zelfs al bespaar ik erop bij mijn elektriciteitsfactuur, na de investering. Het grotere milieu-plaatje is me een grotere zorg. Ik wil ook graag de oprichters van deze actie eventueel beter informeren ;-)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl