« Voorbij de blokhut: bouwen met volledige bomen | Hoofdmenu | De file voorbij: afscheid van het automobilisme »

18 april 2010

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Iddo de Goederen

(1)

@PS, Dat er minder mensen op je site komen, komt wellicht ook omdat je geen nieuw artikel publiceerd. Hm Kris, heb je wel inzicht hoeveel mensen je nieuws-feed volgen? Dat is in ieder geval wel mijn manier van blogs volgen; ik komt dus niet zo snel op je site, zolang er nog geen nieuw artikel op staat.

Overigens hulde voor al die prachtige down-to-earth eco-analyses! Ik geniet er iedere keer weer van en ze leveren mij veel inspiratie bij de verduurzaming van mijn leefomgeving en mijn leven.

Groet, iddo

Gerold Manders

(2)

Ik sluit me bij de vorige spreker aan. Hoeveel zondagen door de vingers zijn geglipt vanwege je artikelen...ach ja, na het lezen van je artikel en napluizen van links openen mijn ogen elke keer weer wat wijder.

Dank voor dat.

eveline

(3)

Ik zit alvast te wachten op de volgende blogpost. Hier lees ik boeiende artikelen met een minder mainstream insteek. en ja - ook ik ben blij met het feit dat de vulkaan het hier heel even wint van de vliegende mens, hopelijk houdt het stof de vliegtuigen nog heel even aan de grond en gaat er langzaam aan iets veranderen aan ons gedrag ivm het afleggen van lange afstanden alsof het niets is. Zelf ben ik een vakantiefietser en ik geniet er steeds van om lange afstanden af te leggen op de fiets. Tripje naar de Middellandse zee vanuit Belgie is een heerlijke vakantie en duurt aan rustig tempo niet langer dan 2 weken. (en terugkomen kan met tgv)

Vanveerdeghem Stijn

(4)

ik werk ook via het feed-systeem, dus bezoek enkel telkens het nieuwe artikel

ik geniet ook van de down-to-earth eco-analyses. Ik heb al veel bijgeleerd over ingebedde energie. Je uiteenzetting van zonnepanelen over het verschil tss economische en ecologische terugverdientijd (reeds tijd geleden) heeft mij ook veel inzicht bijgebracht

Kathleen

(5)

Ik lees ook telkens je 'feed'. Ze staat bij mij in google-reader, dus ieder nieuw artikel heb ik gelezen. Ik heb je website geruime tijd al eens volledig gelezen, dus ik beperk me nu tot de nieuwe artikels. Ik vind ze telkens erg interessant.

Kris De Decker

(6)

Dank voor de complimenten, en fijn om te horen dat jullie allemaal wachten op het volgende verhaal! (Of toch tenminste zij die al thuis zijn geraakt...)

Maar eerlijk gezegd is het geplande (lange) artikel nog niet klaar. Die vulkaanuitbarsting kwam dus niet ongelegen :-)

Overigens komen er naast de trouwe bezoekers ook dagelijks mensen op de site via zoekmachines, maar dat aantal viel sterk terug sinds de luchthavens werden gesloten.

Tommy

(7)

Iedereen heeft normen en waarden... zo werden er me verschillende opgedrongen tijdens mijn opvoeding, school,... intussen evolueerden deze tot 'eigen' normen en waarden... ze gaan in tegen de wereld van vandaag en leunen erg aan bij deze die ik ervaar op je website !!

groeten
Tommy

manu

(8)

@iddo, google reader vertelt me dat er 142 geabonneerd zijn op deze feed, geen idee hoe populair de andere readers zijn... Dit lijkt misschien niet zoveel maar http://www.gentblogt.be, dat vrij actief is, heeft er maar een 40-tal meer.

In ieder geval ben ik altijd blij om hier een nieuwe post te zien!

Kris De Decker

(9)

@ manu & iddo: het aantal feed-abonnees kan ik je redelijk precies meedelen: het zijn er momenteel 435. Tel daarbij de 1.282 e-mail abonnees en je komt aan het totale cijfer van 1.717 abonnees dat bovenaan de rechterkolom in het grijze balkje staat.

(Vandaag althans, want dat cijfer maakt soms onverklaarbare bokkensprongen - het is meestal het laagst op zondag en het hoogst op dinsdag of woensdag).

Precies een jaar geleden bedroeg het totale aantal abonnees 848 (email + feed).

Het aantal abonnees via Google Reader bedraagt volgens mijn gegevens (de website van Feedburner, de software die de feeds en emailberichten automatisch verzendt) momenteel 223, de helft dus van het totale aantal feed-lezers.

Ik vermoed dat Gent Blogt ook wel een flink stuk meer abonnees heeft dan je cijfers aangeven.

Wim De Saeger

(10)

Ik zal kort en bondig zijn: je hebt een prachtige site en ik heb hem al vele malen aan anderen aanbevolen. Mooi onderbouwde artikels, enorme verscheidenheid aan onderwerpen.

Kris De Decker

(11)

Kort en bondig ook: bedankt.

Ik kwam toevallig nog deze toepasselijke quote tegen van Lewis Mumford, in zijn boek "Pentagon Of Power: The Myth Of The Machine, Vol. II" (1970).

"The great feat of medieval technics was that it was able to promote and absorb many important changes without losing the immense carryover of inventions and skills from earlier cultures. In this lies one of its vital points of superiority over the modern mode of monotechnics, which boasts of effacing, as fast and as far as possible, the technical achievements of earlier periods, even though the result, as in the case of monotransport by motor car or jet plane alone, may be far less flexible and less efficient than the more diverse and many-paced system which preceded it."

Evert

(12)

Ben ook een feed lezer,
nieuw artikel is meteen lezen.

Reeds vele uren surf plezier gehad
naar aanleiding van je artikelen.

Ben weer benieuwd naar je volgende onderwerp?

Rein

(13)

Fantastische site, Kris. Entertain/inform us!

Jasper

(14)

Ik kwam deze site een tijdje geleden tegen maar heb me gelijk op de feed geabonneerd. Ik vermaak me af en toe ook nog steeds met de oudere artikelen.
Ik vind het heel goed dat de artikelen wat langer zijn en beveel deze website sinds ik hem ken ook steeds bij andere mensen aan.

Keep up the good work!

Van Bogaert Pascal

(15)

Knap werk, reeds geruime tijd geïnteresseerd in je alternatieve gedachtengang! Stuk voor stuk boeiende artikels ... Waar haal je de inspiratie en de ijver ???

Groetjes,

een fervente fan

Kris De Decker

(16)

Bedankt voor de nieuwe lading complimenten...

@ Pascal: het vinden van de ijver en de inspiratie zijn geen probleem, het vinden van de tijd helaas wel. Dus het spijt me als jullie soms wat langer op een volgend artikel moeten wachten.

ROLAND

(17)

LEVEN ZONDER AUTO, HSL
Dat zou ook de kop kunnen zijn!
Met de komst van de HSL verdwijnen de andere lange afstandstreinen.
Het de aan de auto aangepaste ruimteljke inrichting met vestigingen langs de snelweg, verdwijnen de voorzieningen op fietsafstand.
Dat raakt je dagelijks ook als je nooit vliegt

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl