« Gelukkig in een huis van 8 vierkante meter | Hoofdmenu | Trolleybussen en Trolleytrucks: elektrisch transport voor een koopje »

21 juni 2009

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Guy

(1)

Goed gevonden, maar is een beetje gezonde discipline niet beter?

Scato

(2)

Simpel en slim.... & nog mooier met groene tape ;) dan wordt het statement nog zichtbaarder in elk huishouden!

Spread the word... ben benieuwd naar het eerste youtube filmpje.

aylmer

(3)

hahaha, grappig en de rest van de lampjes op de video, DVD, enz,...
Ik werk hier met een schakelaar waar ik alles helemaal afleg. Voor het slapengaan wandel je voorbij die schakelaar knips, alles uit.
Gedaan met sluipverbruik.

kris de decker

(4)

Zo'n schakelaar is inderdaad een alternatief, je vindt ze ondermeer via de tweede link in het tekstje hierboven, meerbepaald hier:

http://www.stopstandby.nl/schakelpaneel.html

http://www.stopstandby.nl/master_slave_-_met_USB.html

http://www.stopstandby.nl/PS3_M.html

Koen Vandewalle

(5)

hè hè, nee, dit is geen lowtech.
Een echte lowtech is dat je in je huis maar één stopcontact plaatst, net zoals bij onze (over)grootouders. Je koopt precies één verlengsnoer en één verdeelstekker. Wedden dat er nooit iets aanligt wat je op dat moment niet nodig hebt? Dat je géén wekkerradio nodig hebt, en dat je tweemaal nadenkt of het wel de moeite is om de kabel uit te rollen om naar "ooit-gemist" te kijken.

kris de decker

(6)

Daar kom je inderdaad bij de kern van de zaak, Koen. Een mens past zich aan de omstandigheden aan. Van zodra de technologie er is, wordt het erg moeilijk om ze niet te gebruiken. Dat vind ik ook zo interessant aan het wegsnijden van dat knopje.

Guy (reactie #1) heeft misschien de nodige discipline om de gemakzucht te weerstaan, maar de meesten van ons niet.

Renaat

(7)

En je kan zelf voldoende zelfdiscipline hebben, dat geldt niet steeds voor huisgenoten.

lifehacker

(8)

Standby uitzetten, als het kan ja.
M'n dvd-speler, digicorder (Telenet) met bijbehorende netwerkswitch kan helemaal niet uit (behalve via de stekker dan)? Ik heb er maar een tijdklok aangehangen. Vanaf deze week kan ik die spullen alleen nog maar tussen 16.00 en 24.00 uur gebruiken (66% minder verbruik). Kwestie van discipline afdwingen.

Martijn Kösters

(9)

Het ligt tegenwoordig niet vaak meer aan de consument. Noem mij een LCD-tv, Versterker, Decoder waarbij uit ook echt uit is?

Veel beter: aan-uit-schakelaar voor de stekkerdoos. In een klap alles uit (en veilig bij blikseminslag?)

Martin

(10)

Dat klinkt logisch om een verdeeldoos te gebruiken met schakelaar, maar .....
Een vervelend verschijnsel is dat als een apparaat plotseling wordt afgeschakeld, er een spanningspiek aan de voedende stekker kan ontstaan, deze is dan echter weer verbonden met andere apparaten die in hetzelfde stekkerblok zijn gestoken.
Het gevolg kan zijn dat uiteindelijk één van die apparaten de geest geeft door die spannings-pieken.
Ga maar na, de meeste defecten worden bemerkt bij een "koude" start.
Hiermee is gelijk je voordeel van energiebesparing vernietigd!

Roger

(11)

Reden van dit schrijven is een in eigen beheer ontwikkeld, innovatief systeem waarmee elk huishouden een aanzienlijke besparing kan realiseren op stroomverbruik, en dat als zodanig nog niet in de reguliere handel te koop is. Het systeem is technisch zeer eenvoudig, geschikt voor plaatsing in elke meterkast, ook door een doe-het-zelver, en relatief goedkoop te produceren. Daar op dit moment nog slechts een werkend prototype beschikbaar is, dat inmiddels meer dan één jaar draait en in mijn eigen woning, is time-to-market een relevant aspect bij het verder ontwikkelen daarvan. Het res-outsystem maakt het mogelijk standby/reststroom bij het verlaten van de woning met één switch uit te schakelen. Er is voorzien in een bypass voor bv. koelkast/vriezer of andere toepassingen die niet uitgeschakeld mogen worden. De in mijn woning gerealiseerde besparing is ongeveer 6% per jaar, voldoende om een investering te rechtvaardigen, en op grote schaal toegepast interessant. Voor het verder ontwikkelen van het systeem ontbreekt het aan (innovatief) kapitaal, daarnaast is een verkoopkanaal nodig. Inmiddels is het prototype gedeponeerd bij het BOIP te Brussel. Voor meer informatie zie mijn website: https://sites.google.com/site/rplejeune/home/ecoprojects.

Met groeten
Roger

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl