« Hoe leven we in het jaar 2000? | Hoofdmenu | Lowtech fotografie: de gaatjescamera »

21 april 2008

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Hans van Rheenen

Waar komen die prachtige boek afbeeldingen/kunstwerken vandaan?

Kris De Decker

Ik wilde naar de link verwijzen die bovenaan het artikel staat, maar die blijkt niet meer te werken. De boeken zijn gemaakt door Brian Dettmer, hier is de wikipedia pagina over hem:

http://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Dettmer

UPDATE: hier is al zijn werk te zien:

http://www.ktfineart.com/artists/brian_dettmer/?show=home

Piet

Alles electronisch beschikbaar maken zal inderdaad niet aanvaard worden vanwege bescherming van de auteursrechten. Men kan echter beginnen met werken waarop de auteursrechten vervallen zijn, onder meer Project Gutenberg is daarmee bezig:
http://www.gutenberg.org

Het idee achter auteursrecht en intellectuele eigendomsrechten is om kunst en vooruitgang te ondersteunen door de artiest of uitvinder een alleenrecht te geven op de exploitatie van zijn produkt. Het probleem is echter dat men meer belang hecht aan het individuele recht om rijk te worden dan aan het recht van de maatschappij om te genieten van de vooruitgang.

Daardoor laat men toe nog eerder toe dat bepaalde mensen geen toegang hebben tot een produkt (boek/medicijn/...), dan dat een artiest of geneesmiddelen-producent zijn geld niet krijgt.

Men vergeet hierbij ook dat zowel de artiest als de geneesmiddelen-producent hun produkt voor een groot deel hebben ontwikkeld dankzij onderwijs en ondersteuning van diezelfde maatschappij. En dat de rijkdom meestal bij multinationals terecht komt in plaats van bij artiesten en uitvinders.

Wim De Saeger

Google Books zal de grootste digitale bibliotheek van de wereld worden, als het dit nu al niet is. Check it out!

lieve Vandamme

Geachte,

Ik zou meer willen weten over de mogelijkheid om muziekpartituren uit te lenen. Ik volg muziekschool piano en zang in wijnegem

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl