« De donkere kant van zonne-energie: hoeveel energie kost de productie van zonnepanelen? | Hoofdmenu | Televisie in de 17e eeuw »

07 maart 2008

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Robbie

Aan de auteur Kris De Decker,

heel erg blij ben ik met uw inventariserende speurwerk en interessante visie op allerlei zaken. Oftewel uw gezonde beknopte kijk op allerlei ontwikkelingen. Tevens ben ik van mening, dat een dergelijk systeem als in Duitsland uitgeprobeerd wordt, mogelijk ook in de toekomst mensen zou kunnen gaan vervoeren, dus in kleinere duurzame schachten, bijvoorbeeld van buitenwijk naar kantoren complexen en vandaar naar winkelcentra en weer naar buitenwijken. Zoiets als de huidige ondergrondse van Parijs of Londen, maar dan meer mini en elektrisch en compartimenten ter grootte van een busje met bijvoorbeeld 10 zitplaatsen en dan mogelijk klaar voor vertrek bij een minimale vulling van 6 zitplaatsen.

Laurens

Waarom dan niet meteen een stap verder gaan en een soort buizenpost maken waar je 20 en 40 ft containers doorheen stuurt. Elke container zet je dan op een wagentje wat voorbewogen wordt door het maglev principe. Een groot schip heeft al gauw 9000 containers bij zich, dus 9000 transportbewegingen van en naar de haven. Als je dit eerst tussen drukke trajecten in een land aanlegt is het later nog uit te breiden naar het buitenland. Daarbij blijf je de standaard containers gebruiken waar er miljoenen wereldwijd va worden vervoerd.

Het is natuurlijk ambitieus maar we zullen zo langzaamaan over moeten stappen naar vervoersoplossingen. De goederenstroom neemt alleen maar toe waardoor er ook een hogere transportsnelheid moet komen.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl