« Vin de vent | Hoofdmenu | De donkere kant van zonne-energie: hoeveel energie kost de productie van zonnepanelen? »

29 februari 2008

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Tom

Mooie ontwikkeling, maar waarom moeten die Amerikanen weer meteen naar de Golfstroom grijpen? Het is duidelijk dat WIJ zullen doodvriezen i.p.v. hun als die ooit tot stilstand komt, en reken er maar op dat de energie om die turbines aan te drijven niet uit het niets komt, dat is energie die dan RECHT UIT de Golfstroom gegrepen wordt. Verder is er genoeg stroming op andere plaatsen bij de kust e.d. die minder kritisch is voor het behoud van ons gematigde klimaat! Al bij al ben ik het ermee eens dat we best een mix gebruiken van de beschikbare renewables i.p.v. alles op 1 oplossing te zetten. Bij dit soort artikels komt men vaak af met gegevens zoals "X aantal van deze toestellen zijn genoeg om gebied Y voor Z tijd van energie te voorzien. Diversifieering is de sleutel, vandaag komt ook niet alle electriciteit op het net uit kolen, een deel komt ook uit kernenergie, olie, aardgas en dergelijke. Zo moeten we ook werken met hernieuwbare energie, op elke plaats moeten we de middelen gebruiken die voorhanden zijn zij het enkel zon, of ook wind en eventueel waterkracht afhankelijk van de nabije omgeving.

Robbie

Getijdestroming komt van de maan, dus zou mogelijk onschadelijk benut kunnen worden. Als je deze zou uitnutten mogelijk met meerdere van dergelijke turbines, dan is er misschien ook al iets te winnen. Als ik het kolkende water zie bij bijvoorbeeld de Neeltje Jans en verder niets weet alleen de laatste informatie, dan is bij deze sluizen ook een dergelijk systeem onderwater te plaatsen? Of bijvoorbeeld het water door één of twee sluizen weg laten lopen en het vervolgens door uitgegraven goten leiden met daarin de geplaatste turbines? Stroomversnelling door het flessehals principe.

Sijmoen

Het ligt voor de hand dat men gaat onderzoeken hoe men steeds meer energie rechtstreeks of via omwegen (planten, wind, water, straling) van de zon kan aftappen. Tot voor kort was men trouwens van mening dat alle leven afhankelijk was van zonne-energie. Blijkt echter niet helemaal te kloppen, sinds de huidige vulkanische verschijnselen duizenden meter onder de zeespiegel leven voortbrengen en daarbij onze neus op het feit drukken dat we op een gloeiende bol leven met een onbeschrijfelijke hoeveelheid energie die we nauwelijks kunnen oogsten. De vrije of wilde (naargelang wat men het liefst hoort) markteconomie zal ons echter wel uitleggen dat economische investeringen op de kortste termijn winstgevend moeten zijn. Niet dus...!

H.v.Broekhuyzen

Waarom vastzetten aan een paal? Een onderzeeboot verankeren is veel goedkoper. Poten kunnen verhinderen dat hij te ver zikt. Voor onderhoud kan hij eenvoudig naar de oppervlakte gebracht worden.

Bollen Romeo

Allemaal mooi en wel maar wat voor gevolgen gaat deze oplossingen geven voor bijvoorbeeld de echo-locaties van zeezoogdieren? Ik kan alleen maar aannemen dat deze constructies geluiden generen en zoals we allemaal weten kunnen deze heel ver gedragen worden onderwater.

Pim

Wij moeten voor school een project doen over waterenergie etc. Wij wilden misschien iets doen met deze onderwaterturbines, maar dan in de Waal. Weet iemand hoe duur deze onderwaterturbines zijn? Het zou fijn zijn als we een reactie kregen.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl