« Auto's op zonne-energie | Hoofdmenu | Win een zitzak en geef je politieke voorkeur bloot »

31 oktober 2007

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Jan

Beter om minder water te gebruiken. Dus regenwater opvangen en gebruiken voor het spoelen van het toilet en het sproeien van de tuin, of voor bedrijven en instellingen watervrije urinoirs installeren! Stinkt minder en verdient zich binnen een paar jaar terug door lager waterverbruik en minder riool rechten.

En water wat je niet in het riool spoelt hoeft ook niet gezuiverd te worden. Helaas zie je het veel te weinig!

Piet DS

Electriciteitsproductie "verbruikt" koelwater? Dat wordt daarna - een beetje warmer - terug in de rivier geloosd hoor, tenzij het gedeelte dat verdampt. En als water duurder wordt zal men wel een systeem gebruiken waarbij er geen verdamping is of waar de damp opnieuw gecondenseerd wordt tot zuiver water. Sowieso zal men in de toekomst zoveel mogelijk warmte recupereren, bijvoorbeeld door het opgewarmde water aan huizen aan te bieden in een gesloten circuit.

"...zoniet slokt de waterproductie alle energie op, en de energieproductie alle water..."

Extrapolatie is een gevaarlijk iets.

Kris De Decker

Uiteraard "verbruikt" de elektriciteitsproductie geen water in de zin dat het "verdwijnt". Dat geldt ook voor andere productieprocessen waarbij water wordt ingezet. Dit is nogal wiedes. Het water dat verdampt is niet eens een probleem, want ook damp keert op een dag wel terug als water.

Het probleem is dat er erg veel water nodig is voor de elektriciteitsproductie: al dat water kan je niet tegelijkertijd voor iets anders gebruiken, zoals bv. irrigatie. Hoe meer water de elektriciteitsproductie opeist, hoe minder er overblijft voor landbouw, industrie en huishoudens.

Ja, het koelwater wordt opnieuw in de rivier geloosd. En onmiddellijk daarna wordt het er opnieuw door dezelfde elektriciteitscentrale weer uitgehaald. Elke elektriciteitscentrale legt dus beslag op een grote hoeveelheid water.

Jan

Vandaag in de volkskrant: Urine wordt omgezet naar mest. Goede reden on bededrijven instelling etc. te verplichten watervrije urinoirs in te zetten en appart op te vangen, met een tank wagen de urine afpompen....
En er zijn ook urinoirs vor vrouwen....

MCJ van den Pout

Ik heb zeewater verdampers ontwikkeld, die de problemen die U hier omschrijft tegengaan. Deze vacuum verdampers gebruiken het koelwater , om het verdampings process in stand te houden. Dus een verdamper ge>ruikt iets aan energie om een zeewater pompje te laten draaien 16 kW, waarbij dan het koelwater afkoeld 12 C en een grotere hoeveelheid zeer zuiver drinkwater word gemaakt, TDS 6,
Dus wordt niet wanhopig, osmose helpt zichzelf om zeep, en we nemen weer onze goede trouwe vacuum verdampers in dienst. Dit kost dus geen energie, onze energie zit in het koelwater.

verhaegen

beste,
waar kan ik info vinden over deze verdampers en wie produceert ze?

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl