« De handel in virtueel water | Hoofdmenu | Vliegende trucks: maakt de zeppelin een comeback? »

03 oktober 2007

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Stormbeest

(1)

Ik ben het volledig eens met dit artikel. Het loopt echt wel de spuigaten uit met al die overbodige verlichting, zoals lichtreclames en gebouwen die de hele nacht met felle schijnwerpers in een zee van licht worden gezet. Als het zo verdergaat, moeten we straks met kinderen de oceaan opvaren om ze te tonen wat sterren zijn. Ook is het tegenwoordig in geen enkele slaapkamer nog echt donker zonder rolluiken. Dat heeft ongetwijfeld een (negatieve) invloed op de slaapkwaliteit. Er bestaat in het Nederlands een gezegde "iemand het licht in de ogen niet gunnen", maar tegenwoordig zou dat beter zijn: "iemand de dúisternis in de ogen niet gunnen". Want dat is de praktijk: we hebben geen recht meer op duisternis, het moet 's nachts ongeveer even licht zijn als overdag. Door de eeuwen heen is de consensus altijd geweest: de dag is goed, de nacht is slecht en moet, als het even kan, afgeschaft worden. Een zware fout in mijn ogen: je moet in het leven een evenwicht hebben tussen werk en rust, dus ook tussen licht en donker.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)


Abonneer

Offline lezen

  • LTM-boek-nederlandstalig

De Hefboombijl